Blaž Franko

škofija Novo mesto

Župnija Šentjernej

Leto rojstva: 1992.

Kako si se odločil za duhovni poklic:

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: Jezus se je ozrl vanj, ga vzljubil in mu dejal: »Eno ti manjka: pojdiprodaj, kar imaš, in daj ubogim, in imel boš zaklad v nebesih; nato pridi in hôdi za menoj!« (Mr 10,21)

Najljubši svetnik: sv. Janez Pavel II.

Najljubša knjiga: Dve čudoviti stari knjigi – prva je Sveto pismo, druga je Knjiga narave. Preišči in preuči, kar moreš o čudežih in lepotah, ki ti jih ponuja, da se jih veseliš. Potem naj ti tvoj razum pove, kako lahko najbolje služiš Bogu, dokler imaš življenje, ki ti ga je posodil. (Baden Powell, ustanovitelj skavtov)

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Zgodovina Cerkve, moralna teologija in bioetika.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Skavti, animatorstvo, kaligrafija, sodelovanje pri urejanju spletne strani, …

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri