Blaž Kernel

škofija Koper

Župnija Slavina, študira v Rimu, letos na praksi v Sloveniji

Leto rojstva: 1992.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Jasno mi je bilo, da se z Bogom lahko borim nekaj časa ne pa celo življenje. Čutil sem, da bom enkrat zagotovo moral stopiti na to pot, zato sem se po srednji šoli prepustil klicu in Mu sledil.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: “GOSPOD, naš Gospod, kako čudovito je tvoje ime po vsej zemlji! Svoje veličastvo si povzdignil nad nebesa. Iz ust otročičev in dojenčkov si postavil trdnjavo zaradi svojih nasprotnikov, da brzdaš sovražnika in maščevalca.” (Ps 8,2-3)

Najljubši svetnik: sv. Pavel.

Najljubša knjiga: Bolezen za Smrt.

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: biblična eksegeza in filozofija.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Skavti, kolesarjenje, rolanje …

Kratko opiši svoj študij v tujini. Zakaj si se zato odločil – Dolžan ni samo, kar veleva mu stan, kar more, to mož je storiti dolžan! (Gregorčič) – Ocenil sem da zmorem 🙂 Kakšni so občutki – od kar sem prišel sem, gledam na selitev v Rim kot na spremembo na bolje. V katerem semenišču bivaš – CGU http://www.cgu.it .

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri