Blaž Zorko

nadškofija Ljubljana

Župnija Ljubljana Koseze

Leto rojstva: 1998.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Željo oznanjati in širiti vero ter služiti oltarju, sem ob molitvi, preizkušnjah, pogovorih in drobnih znamenjih vedno jasneje prepoznaval kot Božji klic v duhovniško službo in nanj odgovoril.

Eden izmed najljubših svetopisemskih stavkov: »Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij vsemu stvarstvu.« (Mr 16,15)

Najljubši svetnik: sv. Janez Marija Vianney.

Najljubša knjiga: J. Ratzinger: Uvod v krščanstvo, T. Kempčan: Hoja za Kristusom.

Najljubša smer teologije: Dogmatika.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Igranje kitare in harmonike, branje, petje, ministriranje, sodelovanje pri #deliJezusa.

Tri najpomembnejše lastnosti, ki jih mora imeti duhovnik: Globoko veren, preprost, na voljo ljudem.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri