br. Elred Jeneš, OCist

cistercijanska opatija Stična

Cistercijanska opatija Stična;

Župnija Beltinci

Leto rojstva: 1993.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Klic sem začutil že zgodaj. Sicer sem se prva leta precej upiral in se tudi oddaljil od vere, toda, ko sem se vrnil k veri sem se tudi klicu končno odzval.

Eden izmed najljubših svetopisemskih stavkov: »Zgodila se mi je Gospodova beseda, rekoč: ›Kaj vidiš, Jeremija?‹ Rekel sem: ›Mandljevo vejo vidim.‹ Gospod mi je rekel: ›Prav vidiš; kajti bedim nad svojo besedo, da jo izpolnim.« (Jer 1, 11-12)

Najljubši svetnik: sv. Ælred iz Rievaulxa.

Najljubša knjiga: J. R. R. Tolkien – Narn i Chîn Húrin.

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Liturgika in dogmatika. Na faksu pa še nisem dovolj dolgo, da bi lahko z gotovostjo trdil, kateri je moj najljubši predmet.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Zelo rad berem, sicer sem pa tudi velik ljubitelj gregorijanskega korala (predvsem poslušanja, ker posluha za petje nimam dovolj).

Tri najpomembnejše lastnosti, ki jih mora imeti duhovnik: Strpnost, odprtost za druge, resnicoljubnost.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri