Florjan Ungar

nadškofija Maribor

Nadžupnija Slovenske Konjice

Leto rojstva: 1997.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Včasih je življenje negotovo, ampak ko se človek zateče v molitev, vidi, kašne milosti ima Bog zanj. Tako sem se večkrat spraševal v molitvi: “Gospod, kje je moje mesto, kaj želiš od mene, zakaj ravno jaz …”

Že kot otrok sem v sebi čutil, da bi rad bil duhovnik. Ta misel se je pri sv. birmi nadgradila do te mere, da to ni bila samo misel, ampak klic Boga. Nato je prišla puberteta in sem ta klic zapostavil. Nekje v začetku četrtega letnika srednje šole se je pa zopet prebudil in vedno bolj rasel; nato sem še večkrat dobil kakšno potrdilo od zgoraj, denimo kar nekaj jih je bilo lani na novi maši g. Marjana Rističa in kasneje še v Stični na srečanju mladih.

Odločitev je bila težka, ampak ko se enkrat dokončno odločiš, da vstopiš v Bogoslovje, se ti zdijo vse poti nekako lahkotne in preproste. Zavedati pa se moramo, da odhajamo služiti Bogu in ljudem ne sebi.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: “Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.” (Jn 3,16)

Najljubši svetniki: bl. Anton Martin Slomšek, Sv. Janez Pavel II., sv. Jurij

Najljubša knjiga: Wilhelm Hünermann: Svetnik in njegov demon.

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Cerkvena zgodovina.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: ministriranje, animatorstvo, športne aktivnosti (ježa, smučanje, plavanje, nogomet, itd.).

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri