Florjan Ungar

nadškofija Maribor

Nadžupnija Slovenske Konjice

Leto rojstva: 1997.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Včasih je življenje negotovo, ampak, ko se človek zateče v molitev, potem vidiš kašne milosti ima Bog zate. Tako sem se večkrat spraševal v molitvi Gospod, kje je moje mesto, kaj želiš od mene, zakaj ravno jaz…

Že, kot otrok sem v sebi čutil, da bi rad bil duhovnik, ta misel se je pri Sv. Birmi še nadgradila do te mere, da to ni bila samo misel, ampak klic Boga. Nato je prišla puberteta in je ta klic bil malo bolj zapostavljen. Nekje v začetku četrtega letniku srednje šole se je pa zopet prebudil in vedno bolj rastel, noto sem še večkrat dobil kakšno potrdilo od zgoraj, denimo kar nekaj jih je bilo lansko leto na novi maši od g. Marjana Rističa in kasneje še v Stični, ko je bilo srečanje mladih.

Odločitev je bila težka, ampak, ko se enkrat dokončno odločiš, da greš v Bogoslovje se ti zdijo vse poti nekako lahkotne in preproste. Zavedati se pa moramo, da odhajamo služiti Bogu in ljudem, ter ne sebi.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: “Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.” (Jn 3,16)

Najljubši svetniki: Sv. Avguštin, bl. Anton Martin Slomšek, Sv. Janez Pavel II.

Najljubša knjiga: Wilhelm Hünermann, Svetnik in njegov demon

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Cerkvena zgodovina

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Ministriranje, Animatorstvo, športne aktivnosti, ter ostala dobra dela 😀

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri