br. Milan Kuzminac

Red Svetega Benedikta (OSB)

Samostan: Benediktinski priorat svetih Cirila in Metoda, Limbuš pri Mariboru

Leto rojstva: 1990

Kako si se odločil za duhovni poklic: Za duhovni poklic sem se začel odločati že med sedmim in osmim razredom osnovne šole. V družini so mi brali Sveto pismo, gledali filme in risanke s tematiko Stare in Nove zaveze; že kot mlajši deček sem zelo rad gledal televizijske oddaje ki govorijo o Bogu, veri, Cerkvi, poslušal radio, prebiral knjige in cerkvene časopise in sem se začel veliko zanimati za obredje in samo duhovništvo. Name so, poleg vsega tega, naredili vtis še primeri iz lastne družine, tudi tete mojega deda, ki je zelo svetniško živela.

Eden izmed najljubših svetopisemskih stavkov: “In glejte: Jaz sem z vami vse dni do konca sveta.” (Mt 28,20).

Najljubši svetnik: Sveti Benedikt in Sveti Demitrius (Dimitrije) mučenec in diakon sirmijski.

Najljubša knjiga: “Nesveti a sveti” (Tihon Ševkunov, Arhimandrit).

Najljubša smer teologije/predmet: Jih je več: Liturgika (obredje in bogočastje), Verstva, Ekumenizem in Zgodovina Cerkve.

Dejavnosti s katerimi se še ukvarjam: poleg teologije, oziroma priprave magistrskega dela in priprave za noviciat, hodim še na visoko likovno šolo, smer slikarstvo. Rad bi postal slikar in ikonopisec. Se zanimam in se ukvarjam z risanjem, slikanjem, fotografiranjem, rad poslušam cerkveno in klasično glasbo, učim se jezikov in prebiram stare knjige in obrednike, kolesarim.

Tri najpomembnejše lastnosti, ki jih mora imeti duhovnik: potrpežljivost, sočutje in zavedanje da smo vsi Božja bitja in Božji otroci ter smo dolžni skrbeti za druge in ta svet.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri