Gabriel Kavčič

Škofija Koper

Župnija Ledine, študira v Rimu, letos na praksi v Sloveniji

Leto rojstva: 1993.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Nekaj je glodalo od znotraj v smeri duhovništva, pa sem sem si rekel, da bo to treba preveriti v semenišču. 🙂

Eden izmed ljubših svetopisemskih citatov: “Gospod Bog je moja moč!” (Hab 3,18)

Najljubši svetnik: blaženi Pavel VI.

Najljubša knjiga: Strmenje nad evharistijo.

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Težko določim. Lažje gre, če razmišljam, česa ne maram najbolj 😉

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Če je le možnost, sem tako ali drugače z ljudmi – tam, kjer je po mojem pr(a)vo duhovnikovo mesto.

Kratko opiši svoj študij v tujini: Predstojniki so predlagali, da študij nadaljujem v Rimu, na univerzi Gregoriana in v papeškem kolegiju Germanicum-Hungaricum. Študij v tujini ima, kot vsaka druga stvar, svoje dobre in slabe lastnosti, na vse pa se človek počasi privadi. Predlog sem tako sprejel z mislijo, da Gospod Bog že ve, kaj hoče, in gotovo bo tudi naprej “pilotiral” tako, da bo najbolj prav.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri