Janez Meden

nadškofija Ljubljana

Župnija Brdo pri Lukovici

Leto rojstva: 1994.

Kako si se odločil za duhovni poklic: prvič sem na to pomislil v četrtem razredu na duhovnih vajah v Želimljah. Navdušilo me je veselje voditelja do duhovništva in njegova ljubezen do otrok in mladih, a o duhovništvu po tem nekaj časa nisem razmišljal.

V času srednje šole sem sprejel vlogo voditelja v skupnosti Mladi za Kristusa in začutil sem veselje do dela z mladimi, oznanjevanja in razlaganja nauka Cerkve na mladim razumljiv način. Kljub temu pa sem se po končani gimnaziji vpisal na Fakulteto za Elektrotehniko. V tem času sem tudi prevzel vlogo voditelja mladinske skupine v domači župniji in veselje do tega dela mi ni dalo miru. Najpomembnejša prelomnica pa je bilo prevajanje kratkega filmčka, ki je bil namenjen mladim, ki so se že nekoč odločili za posvečeno življenje, pa so misel na to opustili. Med prevajanjem sem začutil, da bi rad tudi sam posvetil življenje delu za Cerkev. Ta misel je z vsako molitvijo postajala bolj trdna odločitev in tako sem po letu študija zapustil Fakulteto za elektrotehniko in se vpisal v Semenišče.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: »Vam, mladi, sem pisal, ker ste močni in je Božja beseda v vas in ste premagali hudiča.« (1 Jn 2,14b)

Najljubši svetnik: sv. Janez Bosko, bl. Pier Giorgio Frassati, sv. Janez Pavel II.

Najljubša knjiga: Karl May: Winnetou

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Uvod v psihologijo, Zgodovina Cerkve.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: igranje bobnov v skupini Skromni band, fotografiranje, prevajanje filmov in knjig, animatorstvo, vodenje mladinskih skupin, priprava duhovnih vaj za mlade, sodelovanje pri urejanju spletne strani in glasila Virtuti & Musis, kolesarjenje

Povezave: www.youtube.com/hieronimslovenski www.youtube.com/skromnibandofficial

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri