Matic Lesjak

Škofija Celje

Župnija Sveti Jurij ob Taboru

Leto rojstva: 1993.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Jezus mi je po sv. birmi preko drobnih znamenj, pričel namigovat, da mi je podaril življenje zato, da bi živel kot Kristusov duhovnik in tako služil Njemu, Cerkvi in slovenskemu narodu. Sprva se mi je dozdevalo, da to ni zame, zato sem to možnost pričel načrtno izključevati. Toda bolj kot sem iskal druge vrste študijev, vztrajneje mi je Jezus preko svete maše, adoracije, spovedi in vsakdanjih dogodkov sporočal, da moram vstopiti v Bogoslovno semenišče in se tu pripraviti na duhovništvo. Tako v bogoslovju že četrto leto poglabljam in krepim zaljubljenost v Kristusa in se v veselim, mestoma težki borbi, urim  za najlepši poklic na svetu.
Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. (Jn 3,16)
Najljubši svetnik: bl. Anton Martin Slomšek in sv. Jožefmarija Escrivá.
Najljubša knjiga: Drago Jančar: Katarina, pav in jezuit.
Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Zgodovina Cerkve in eksegeza.
Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: petje v zboru, referent za kulturo pri MKSBD, potovanja, misijoni, obiskovanje opere, … Ob koncu tedna sem na pastoralni praksi v župniji Velenje – sv. Martin.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri