Rok Dajnko

nadškofija Ljubljana

Župnija Ljubljana – Koseze

Leto rojstva: 1997

Kako si se odločil za duhovni poklic: Gospodov klic sem začutil že v srednji šoli. Sprva ga nisem jemal resno in sem tako svojo pot po končani gimnaziji nadaljeval na fakulteti za kemijo. Gospodov klic pa se je vztrajno vračal. Tako se je od srednješolskega razmišljanja “Gospod, ne jaz, imaš boljše”; v ospredje postavila misel “Da Gospod, želim ti slediti”. Ko sem pomislil na to, da bi postal duhovnik, sem v sebi čutil mir. Takrat sem spoznal kaj Gospod želi od mene. Svojo odločitev za vpis v bogoslovno semenišče pa sem utrdil preko molitve, pogovorov, zgleda domačih duhovnikov in mojega botra.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: Nato sem slišal glas Gospoda: »Koga naj pošljem? Kdo bo šel za nas?« Rekel sem: »Tukaj sem, pošlji mene!« (Iz 6,8)

Najljubši svetnik: sv. Krištof, sv. Rok

Najljubša knjiga/avtor: Sveto pismo

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Trenutno Uvod v staro in novo zavezo

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Igram in pomagam pri učenju igranja kitare, rad berem, pogledam kakšen film in ministriram, sem animator in voditelj oratorija.

Tri najpomembnejše lastnosti, ki jih mora imeti duhovnik: Mora biti preprost, vedno pripravljen pomagati in se zavedati, da je njegov poklic dar od Boga.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri