Tadej Pagon

Nadškofija ljubljana

Župnija Tržič – Bistrica

Leto rojstva: 1994.

Kako si se odločil za duhovni poklic: tekom življenjskih dogodkov, tako veselih kot preizkušenj, sem mogel spoznavati Božjo bližino in naklonjenost. Tako sem se pričel spraševati, ali me Bog kliče v svojo službo in skozi osebni stik z Bogom (pri sv. maši, animiranju otrok in birmancev, romanjih mladih, molitvi idr.) ugotovil, da je temu res tako. Tako sem se odločil za vstop v Bogoslovno semenišče. Zagotovo je k temu pripomogel tudi zgled vere domačih in gorečnost posvečenih, s katerimi sem se zbližal (duhovnikov …).

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: »Človek naj ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust.« (prim. Mt 4,4)

Najljubši svetnik: sv. Simon Juda Tadej, Devica Marija, sv. Marija Goretti idr.

Najljubša knjiga: Sveto pismo, Fant, ki je postal papež.

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Zgodovina Cerkve.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: igram harmoniko, orgle; grafično oblikovanje, urejanje spletne strani, planinarjenje, dejavnosti v župniji.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri