Tadej Strniša

Škofija Novo mesto

Župnija Trebnje

Leto rojstva: 1993.

Kako si se odločil za duhovni poklic: to veliko milost so mi izmolile sosede, ki so mi že kot majhnemu fantičku »prerokovale«, da bom duhovnik. Skozi leta odraščanja sem počasi odkrival duhovništvo, ob koncu birme sem začel kot bralec Božje besede, sredi srednje šole tudi kot ministrant. Tedaj sem se tudi odločil, da bom odgovoril na Božji klic.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: »Marta, Marta, skrbi in vznemirja te veliko stvari, a le eno je potrebno. Marija si je izvolila dobri del, ki ji ne bo odvzet.« (Lk 10,41-42)

Najljubši svetnik: sveti Peter.

Najljubša knjiga: zbirka knjig Poirot Agathe Christie.

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Zgodovina Cerkve.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: jasličarstvo, zbiranje zanimivih starin in starih molitvenikov ter podobic.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri