Tine Povirk

nadškofija Ljubljana

Župnija Ihan, študira v Rimu, letos na praksi v Sloveniji

Kako si se odločil za duhovni poklic: Od malih nog sem bil vzgojen živeti po veri in izpolnjevati Božjo voljo v vsakem trenutku (za kar sem zelo hvaležen staršem in ostalim). Na teološko fakulteto sem se sprva vpisal kot laik, med počitnicami pa sem zaradi svetniškega pričevanja Chiare Luce Badano tudi sam zbral pogum in dal Bogu na razpolago svoje življenje.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: Zlato pravilo: »Tako torej vse, kar hočete, da bi ljudje storili vam, tudi vi storite njim! To je namreč postava in preroki.« (Mt 7,12)

Najljubši svetnik: bl. Chiara Luce in bl. Alojzij Grozde.

Najljubša knjiga:

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: bioetika.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: glasba, šport, delo.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri