Vito Urbanija

nadškofija Ljubljana

Župnija Moravče

Leto rojstva: 1994.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Od malega sem sodeloval v Cerkvi in se zanimal za stvari, povezane z našo, krščansko vero; tako sem že v času šolanja razmišljal, da bi postal duhovnik in s poglabljanjem vere se je ta želja v meni le še okrepila. Na takšen način hočem biti na razpolago ljudem, Cerkvi in Bogu.
Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: “V tem je poveličan moj Oče, da obrodite obilo sadu in postanete moji učenci.” (Jn 15,8)
Najljubši svetnik: sv. Filip Neri.
Najljubša knjiga: Avrelij Avguštin: Izpovedi.

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Patrologija, zgodovina Cerkve.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Pojem v zborih, igram klavir, berem.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri