Jakob Piletič

škofija Novo mesto

Župnija Kostanjevica na Krki

Leto rojstva: 1996.

Kako si se odločil za duhovni poklic: “Voluntas Illius mihi est necessitas!” – “Njegova volja zame je nujnost!” (sv. Avguštin – De Lib. Arb. III/7) Ker hočem enkrat postati vreden nositi Kristusa svetu in Kristusu svet in ker vem, da bom le v tem lahko tudi srečen.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: “Vse osrediniti v Kristusu.” (prim. Ef 1,10)

Najljubši svetnik: Mati Dobrega sveta, sv. Avguštin, sv. Alojzij Gonzaga, sv. Terezija Deteta Jezusa in mnogi drugi… 🙂

Najljubša knjiga: Poleg seveda Svetega Pisma še Hoja za Kristusom, pa kakšna kriminalka tudi ni od muh… 😀

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Litugika, moralka … Glede predmetov pa latinščina, grščina in seveda filozofija …

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Igram klarinet, rad prevajam, pišem etc.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri