Matija Golob

Nadškofija Ljubljana

Župnija Šmartno pri Litiji

Leto rojstva: 1999.

Kako si se odločil za duhovni poklic
Željo za duhovniški poklic sem začutil že zelo zgodaj v otroštvu. Sicer ne vem kaj natanko me je takrat privlačilo pri tem poklicu. Svojo željo in vero sem ob svojimi domačimi lahko zelo odkrito izražal in gojil. Kasneje sem svoj klic pred vrstniki skrival in ga premišljeval v svojem srcu. Vedno me je ob praznikih in ministriranju nagovarjala in prevzela liturgija. Od drugih ljudi sem večkrat začutil, da me vidijo v tem življenju in vsaka drobna spodbuda je mi je bila v potrditev, da je to Božja volja. V veliko spodbudo mi je tudi brat duhovnik Martin, ki mi je s svojimi izkušnjami in znanjem razblinil kakšen dvom in mi pokazal, da me Bog sprejema prav takšnega kakršen sem, in da naj duhovniško sprejemam kot dar, ki naj ga živim v veselju in predanosti.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov
Ker si drag v mojih očeh, spoštovan in te ljubim (Iz43,3)  in 
Ko je vino pošlo, je rekla Jezusu njegova mati: »Vina nimajo.« (Jn2,3)

Najljubši svetnik
Imam jih kar nekaj več za zgled. Ne morem mimo svojega patrona sv. Matija, potem me v svoji ponižnosti in združenosti s Kristusom nagovarja sv. pater Pij, sv. Janez Pavel II., in pa tudi slovenski kandidat za blaženega Božji služabnik Friderik Irenej Braga.

Najljubša knjiga
Frančiškan v SS-u (Gereon Goldmann)

Najljubša smer teologije/predmet na faksu
Za zdaj eksegetski in zgodovinski predmeti

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš
Rad hodim, igram nogomet, kdaj kaj preberem,…

 

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri