Filip Bezovnik

ŠKOFIJA CELJE

Župnija Mozirje

Leto rojstva: 1998

Kdo je Filip:  Sem Filip, prihajam iz Mozirja, iz pet članske družine. Svoj čas rad preživljam v raznoraznih aktivnostih na prostem, ob dobri glasbi, klepetu s prijatelji…
Od malega sem tudi aktivno dejaven pri lokalnih skavtih.

Kako si se odločil za duhovni poklic:  O duhovništvo sem začel razmišljati ob končevanju študija okoljskega inženirstva. Prvič sem dobil misel o duhovništvu, ko sem nek dan med molitvijo odkrito vprašal Boga, kaj želi od mene. Misel me je odkrito zelo presenetila, hkrati pa napolnila z mirom.
Od takrat naprej mi ni več dala miru in sem se po koncu študija odločil za vstop v propedevtični letnik, kjer sem lahko še dodatno poglabljal odnos z Bogom.
Vse to me je pripeljalo do vstopa v Bogoslovno semenišče.

Kaj je tebi pomagalo pri sprejemanju odločitve? Sprejeti odločitev ni bilo lahko. Osebno pa lahko rečem da mi je ob tem pomagal kakšen iskren pogovor ter spoznavanje lepote vere. Tudi bolj kot sem spoznaval duhovniško službo, bolj sem opažal, da je lahko ta poklic živet na res lep način. Vse to sem še dodatno poglabljal in spoznaval v propedevtičnem letu.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: Jih je veliko, mogoče mi trenutno najprej padeta na misel:

˝Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju.˝ (Jn 10,10b)

˝Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu˝ (Rim 8,28a)

Najljubši svetnik: sv. Filip Neri

Najljubša knjiga: Poleg Svetega Pisma bi rekel da kakšen Faustijev komentar SP. 

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri