Gregor Anton Capuder

Nadškofija Ljubljana

Župnija Moravče

Leto rojstva: 1997

Kako si se odločil za duhovniški poklic
Misel, da me Gospod morda vabi na pot duhovništva, se je pojavila na nekem razpotju, na katerem sem bil postavljen pod odločitev, ali bom svoje življenje gradil na lastnih temeljih, tj. lastnih načrtih in ciljih, ali na temeljih Gospoda, ki me je ustvaril in zato ve, kaj je najboljše zame. Ko sem se odprl in si dovolil poglabljati misel na duhovniški poklic, sem spoznaval in se vedno znova razveselil, da me Gospod spremlja v odločanju in mi pošilja potrditve preko Božje besede, pogovorov z duhovnim spremljevalcem, drugimi duhovniki, družino, prijatelji ter preko sodelovanja v  župnijskem občestvu. Notranji mir in veselje sta me na koncu pripeljala do odločitve za vstop v propedevtični letnik in kasneje sem, v bogoslovno semenišče.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov
»Kdor namreč hoče rešiti svoje življenje, ga bo izgubil; kdor pa izgubi svoje življenje zaradi mene, ga bo našel.« (Mt 16, 25)

Najljubši svetnik
bl. Alojzij Grozde, sv. Krištof

Najljubša knjiga
Bratje Karamazovi (F. M. Dostojevski)

Najljubša smer teologije/predmet na faksu
Zgodovina Cerkve

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš
Sem ministrant in animator na župnijskem oratoriju. Rad hodim v hribe, berem, občasno tudi obiščem gledališče ali kakšen koncert. Zelo rad pa se tudi družim ob dobri kavi.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri