Priprave na sprejem v MKSBD

with Ni komentarjev

Letošnji prvoletniki bomo 8. decembra, na praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije, kakor so to storili mnogi rodovi pred nami, vstopili v Marijino kongregacijo slovenskih bogoslovcev in duhovnikov, se posvetili Brezmadežni in oblekli talar. Na ta dogodek smo se s celomesečno pobožnostjo ter devetdnevnico pred praznikom najprej pripravljali duhovno, pa tudi s tremi srečanji, ki jih je za nas pripravila MKSBD.

Prvo srečanje v začetku novembra je bilo bolj informativne narave, ko nam je ožji odbor MKSBD s prefektom Matejem Vinojčićem predstavil zgodovino, namen, duhovnost in delovanje Marijine kongregacije. Čez teden dni je sledilo drugo srečanje, ko nas je obiskala družina Vesel Mušič, nam predstavila svoje družinsko in krščansko življenje, njihov vsakdan, nas seznanila z mnogimi težavami, vzponi in padci, s katerimi se srečujejo. Oba zakonca, oče in mati petih otrok, pa sta predstavila tudi, s čim se ukvarjata in kako po Materi Mariji iščeta Boga tudi pri svojem delu. Na zadnjem, tretjem, srečanju konec novembra, pa nas je nagovoril in na naša vprašanja odgovarjal upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Marijan Turnšek, ki je med drugim poudaril tudi, da večnost sama po sebi ni stalnost; stanje, ko ne bi mogli več duhovno rasti ter da smo s tem, ko preidemo v Očetovo hišo, podobni Emmentalerju, polni lukenj – vsak greh namreč odvzame delček nas; zatorej se tu poraja le eno vprašanje, in sicer kako »naluknjani« bomo prišli v nebesa?

Prvoletniki smo hvaležni našima magistroma pa tudi MKSBD ter vsem gostom srečanj, da so nas, ne le duhovno, kar je sicer bistveno, lepo pripravili na vstop v Marijino kongregacijo slovenskih duhovnikov in bogoslovcev. Bog povrni!

Jakob Piletič, 1. letnik

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri