Obisk ameriških bogoslovcev

with Ni komentarjev

Ob praznovanju svetih treh kraljev sta za nekaj dni našo bogoslovsko skupnost obiskala Scott in Dominic iz Združenih držav Amerike. Tudi sama sta bogoslovca, iz semenišča North American College v Rimu. Z Rokom sva ju spoznala med delom v centru sv. Matere Terezije v Kalkuti, v hiši za umirajoče.

Skupaj smo obiskali znane in manj poznane naravne ter kulturne bisere slovenske domovine, poromali in molili pa smo tudi pred Marijo Pomagaj na Brezjah, Petrovško Marijo … Na zadnji sv. večer sta z nami molila ob blagoslovu hiše in prisluhnila petju bogatih slovenskih božičnih pesmih, bila sta tudi priči obisku pravih kolednikov. Ob večerih smo imeli vsi priložnost za pogovor z njima o življenju v njunih krajevnih Cerkvah, predsedniških volitvah v ZDA, različnih vzgojnih prijemih v bogoslovjih itd. Ko sta odhajala sta bila navdušena nad Slovenijo. Hvala vsem, ki ste pomagali biti ambasadorji naše dežele. Vsaj s svoje strani lahko rečem, da po tem srečanju nista bila obogatena le gosta, temveč sta s svojim zgledom, odprtostjo in s skupaj preživetim časom okrepila tudi nas, da še bolj zvesto in zavzeto vztrajamo v hoji za Njim.

Matic Lesjak

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri