Uvajalni teden prvoletnikov 2017

with Ni komentarjev

Bogoslovci prvega letnika smo z bivanjem v semenišču začeli nekaj dni prej kot ostali. Vselili smo se na Slomškovo nedeljo, 24. septembra, in prvi teden namenili uvajanju. Spoznali smo magistra višjih letnikov ter vodstvo semenišča; vsakega posebej v povezavi s področjem formacije, za katerega je zadolžen. Seznanili smo se z našim novim domom, z zaposenimi, z ostalimi stanovalci (skupnost Loyola) in z okolico.

Ogledali smo si sosednje stolno župnišče, stolnico in škofijsko poslopje. Sredi tedna smo odpravili tudi pohod na Sveto Katarino in obiskali samostan sester karmeličank v Sori. Svojo iznajdljivost in spretnost smo lahko preizkusili v sobi pobega, pri čemer smo bili relativno uspešni. Nazadnje smo bili deležni tudi predstavitve teološkega študija in fakultete, kjer nas je sprejel sam dekan.

Uvajanje smo končali po petih dneh na praznik svetih nadangelov, ko so v hišo prišli tudi ostali bogoslovci. Skupaj z njimi smo odšli na spoznavni vikend v Tinje in tako v luči bratstva otvorili novo semeniško sezono.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri