Tadej Hrastnik

ŠKOFIJA CELJE

Župnija Velenje

Letnica rojstva: 1991

Kdo je Tadej: Sem Tadej Hrastnik in prihajam iz župnije Velenje. Že kot osnovnošolec sem veliko sodeloval v domači župniji. Takoj po prejemu zakramenta svete evharistije sem postal ministrant, hkrati pa tudi član otroškega pevskega zbora. Po končanem obiskovanju glasbene šole sem postal organist, v srednješolskih letih pa tudi član odraslega mešanega pevskega zbora in animator. Po izobrazbi sem inženir elektronike, imam izpit za tovornjak, opravljal pa sem že različna dela, nazadnje sem bil zaposlen v varstveno-delovnem centru. Živel sem tudi v Prekmurju, na katerega me vežejo posebej lepi spomini, saj sem ob delu, vsakodnevnem življenju z bližnjimi in sodelovanju v župniji prepoznaval lepoto Božjega načrta in Njegove volje. V prostem času rad hodim na sprehode, nekaj malega tudi športam, igram na klavir in orgle, pojem ter rad spremljam novosti v svetu elektronike in telekomunikacij.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Za duhovniški poklic sem se odločil po večletnih spraševanjih in iskanjih, kaj bi me v življenju resnično osrečevalo. Rad sem opravljal različne poklice, vendar v njih nisem našel svoje globje potrditve. Vsakodnevna misel na duhovništvo in razna znamenja so mi kazala smer, v katero sem se po vsem tem času podal. V molitvi in razmišljanju o svoji poklicanosti sem našel mir in začutil notranje zadovoljstvo.

Kaj je tebi pomagalo pri sprejemanju odločitve? Pri sprejemanju odločitve mi je predvsem pomagala molitev v tišini, kjer doživljam urejanje neurejenih misli in kjer črpam moč in pogum za življenjske izzive. V pomoč mi je bila tudi družina, moji bližnji, pa tudi nekateri duhovniki, ki mi jih je Bog ves čas pošiljal na pot. Predvsem pa me je spremljala vsakodnevna misel na duhovništvo, ki ni nikoli izzvenela.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov:

“Kjer je namreč vaš zaklad, tam bo tudi vaše srce.” (Lk 12,34)

Najljubši svetnik: sv. Juda Tadej, sv. Janez Pavel II., bl. Anton Martin Slomšek

Najljubša knjiga: Sveto Pismo

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri