Življenje v semenišču je zelo pestro. Poleg študija in duhovnega življenja se dogaja še mnogo zanimivih dejavnosti. Nekaj o njih si lahko preberete spodaj, ali pa si ogledate galerijo slik.

 

PETJE in GLASBA

Vsak duhovnik se pri liturgiji sreča s petjem. V semenišče pa prihajamo fantje z različnimi talenti. Zato se moramo vsaj malo “podkovati” in pripraviti na petje. Že dolga leta bogoslovce uči petja s. Boža iz skupnosti sester de Notre Dame.

V semenišču imamo tudi pevski zbor, ki ga vodi prof. Gregor Klančič. Poleg zbora pa se je zbral tudi oktet. Več o pevskem zboru si preberite na njihovi strani.

Kar nekaj bogoslovcev je tudi organistov. Njihovo znanje se s pridom uporabi pri mašah. Nekateri pa se igranja orgel naučijo kar v semeniških letih.

 

ŠPORT

Pravijo, da zdrav duh biva v zdravem telesu. Zato smo v letu 2014 v semenišču uredili tudi manjši fitnes. Po obrokih se v veseljem odigra kakšna igra pink-ponka. Ob lepem vremenu pa lahko na “notranjem dvorišču” igramo badminton.

 

DRUŽENJE

Z namenom povezovanja in druženja se je v letu 2014 uredila t.i. “soba 40” ali bolje rečeno klubska soba. V prijetnem vzdušju se tam bogoslovci pogosto zbiramo. Pripravljenih je kar nekaj družabnih iger. Na voljo je tudi TV za ogled filmov, športa ipd. V tej sobi se organizirajo tudi pogosti družabni in kulturni večeri.

Poleg manjše kuhinje v sobi 40, imamo na voljo tudi čajno kuhinjo, v kateri si je mogoče tudi kaj skuhati. Res pa je, da se tam največkrat nahaja le popoldanska malica, saj imamo za prehrano povsem dobro poskrbljeno.

 

KROŽKI

Svoje interese lahko z drugimi podelimo pri t.i. krožkih. Mesečno se zbiramo po skupinah s tistimi, ki jih bolj zanimajo dramska umetnost, liturgija, računalništvo ali filozofija.

Znotraj semenišča obstaja tudi pritrkovalski krožek, ki pa deluje na širši ravni. Več o tem krožku na njihovi spletni strani.

 

 

 

Kratek video o življenju bogoslovcev (2012).