David Pirnar

ŠKOFIJA NOVO MESTO

Župnija Šentjernej

Letnica rojstva: 2002

Kdo je David Pirnar:  Prihajam iz devetčlanske družine, ki jo sestavljajo ati, mami, dve sestri Mateja in Patricija, dva brata Simon in Amadej ter babica in dedek. Živimo v Šentjakobu. To je vas, ki leži severo-vzhodno od Šentjerneja.

Osnovno šolo sem obiskoval v Šentjerneju, v Brežicah pa sem zaključil srednjo šolo za vzgojitelja predšolskih otrok. Doma sem rad pomagal pri delu na kmetiji, poleg tega pa se rad ukvarjam še z modelarstvom, kiparjenjem, šivanjem in igranjem klavirja, oziroma orgel, česar se še učim. Prav tako pa me zelo zanima tudi zgodovina, zato tudi temu kdaj posvetim nekaj časa.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Kot otrok sem zelo rad ministriral in že takrat, kdaj pa kdaj, pomislil, da bi bil nekoč duhovnik. Da me Gospod kliče v duhovniški poklic, sem zares začel razmišljati v devetem razredu, ko sem začel pogosteje hoditi k sveti maši, se začel bolj zanimati o veri in se spraševati kaj želim postati, ko odrastem. K razmišljanju o tem poklicu pa me je spodbudil tudi zgled domačega župnika in pogovor s kaplanom. Takrat sem se tej odločitvi še nekako izogibal, sem pa jo kljub temu premišljeval in jo tudi izročal Bogu v molitvi. Tako sem se v drugem letniku srednje šole dokončno odločil, da želim odgovoriti na ta klic in iti tja kamor me kliče Gospod.

Kaj je tebi pomagalo pri sprejemanju odločitve? Pri sprejemanju odločitve mi je bil v veliko pomoč dober zgled domačega župnika, pogovori s kaplanom, da so domači bili pripravljeni sprejeti to odločitev, molitev, reden obisk svete maše in tudi podpora, ki sem je bil deležen tudi iz strani takratnih novomeških bogoslovcev.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: To pa je oznanilo, ki smo ga slišali od njega in vam ga oznanjamo: Bog je luč v njem ni nobene teme. (1 Jn 1,5)

Najljubši svetnik: sv. Janez, apostol in evangelist

Najljubša knjiga: Sveto pismo, ker se mi zdi vedno aktualna in Deset govorov o prvem Janezovem pismu od svetega Avguština.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri