Domen Špringer

ŠKOFIJA NOVO MESTO

Župnija Prečna

Letnica rojstva: 2003

Kdo je Domen: sem Domen Špringer in prihajam iz Zaloga pri Novem mestu, iz sedemčlanske družine, ki je poleg staršev sestavljajo še dva brata, sestra in babica. Zaključil sem splošno gimnazijo v Novem mestu. V prostem času rad pogledam kakšen dober film ali pa preberem kakšno knjigo. Prav tako pa rad preživim tudi čas s prijatelji, ob dobri glasbi in z družino.

Kako si se odločil za duhovni poklic: o duhovništvu sem začel razmišljati v petem razredu. In od takrat naprej me je ta misel vedno spremljala. Največ sta pripomogla k temu ministriranje, s katerim sem začel v drugem razredu in zgled domačega duhovnika. Prav tako
sem bil tudi zelo dejaven v župniji. Poleg ministriranja sem bil tudi animator, pevec v odraslem pevskem zboru, pritrkovalec in član ŽPS-ja. Toda kolikor se je hitro pojavila misel o duhovniškem poklicu, se je velikokrat tudi zakrila. Razmišljal sem o marsičem in še celo zadnje leto, preden sem šel na pot duhovniškega poklica, sem razmišljal o politologiji, da bi šel v politične vode. Toda Gospod je vztrajno in nič vsiljivo vabil, da naj grem za njim. In tako sem se dokončno odločil, da grem za Njim.

Kaj je tebi pomagalo pri sprejemanju odločitve? Zgled domačega župnika, spodbudno domače okolje, molitev in iskreni pogovori.

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. Nisem prišel klicat pravičnih, ampak grešnike.« (Mr 2,17)

Najljubši svetnik: Sv. Domnij

Najljubša knjiga: Pot nepopolnosti (André Daigneault) in Gospodar prstanov (J. R. R. Tolkien)

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri