Jure Ferletič

Škofija Koper

Župnija Miren

Leto rojstva: 1999

Kako si se odločil za duhovni poklic
Misel na duhovniški poklic me je spremljala že od zgodnjega otroštva, vendar sem jo vztrajno potlačeval. Med študijem zgodovine je naposled prišel odločilni klic. Po začetni krizi je v letu razločevanja, pogovorov in molitve v meni dozorela želja, da bi življenje, ki mi je bilo dano, posvetil Gospodu v duhovništvu; v služenju Njemu in njegovemu ljudstvu. 

Eden izmed ljubših svetopisemskih stavkov
”Gospod, v tebi sem umiril svojo dušo” (parafraza iz Ps 131)

Najljubši svetnik
Sv. Leopold Mandić

Najljubša knjiga
W. Kasper: Usmiljenje, J. Ratzinger: Bog nam je blizu

Najljubša smer teologije/predmet na faksu
Soteriologija, latinščina

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš
Sakralna glasba na sto in en način… 🙂 Sem organist, rad pojem, včasih pa se utrne tudi kakšna melodija, ki jo je potrebno spraviti na papir. Če ostane kaj časa, še kaj narišem, grem na sprehod ali preberem kakšno knjigo o umetnostni zgodovini.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri