Jure Golob

Nadškofija Maribor

Župnija Spodnja Polskava

Leto rojstva: 2001

Kako si se odločil za duhovni poklic: Vero, v kateri sem bil vzgojen v domači družini, sem potrdil z branjem duhovne literature, Božje besede, močnim doživljanjem zakramentov in na duhovnih vajah. Vedno me je zelo navdihovalo raznoliko občestvo Cerkve, ki sem ga lahko začutil na romanjih in srečanjih. V času srednje šole sem si vzel kar nekaj časa za osebno molitev, tudi rožnega venca, po katerem sem odkril resnično moč molitve. Misel na duhovniški poklic, ki je tlela v meni, je na glas prvič izrekel voditelj duhovnih vaj med osebnim duhovnim pogovorom. Ta začetek mi je veliko pomenil in me vsakodnevno notranje zaposloval; odločil sem se v molitvi odkrivati pravo Božjo voljo in poslanstvo zame. Spoznal sem duhovnike, ki z življenjem pričujejo o lepoti svojega poslanstva služenja Bogu in ljudem, h katerim so poslani. Tako sem se odločil podati na pot! Leto v propedevtičnem letniku lahko z odkritostjo in veseljem ocenim kot eno najbolj zgoščenih obdobij za duhovno in človeško osebno rast v svojem življenju.

 Izmed ljubših svetopisemskih stavkov: »Iščite Gospoda, dokler se daje najti, kličite ga, dokler je blizu!« (Iz 55, 6) in »Jezus je slišal od strani, kaj so rekli, in je dejal predstojniku shodnice: »Ne boj se, samó veruj!«« (Mr 5, 36).

Najljubši svetniki: Sv. Tomaž Akvinski, sv. Frančišek Asiški, bl. Anton Martin Slomšek

Najljubša knjiga: Zakaj Bog (C. S. Lewis)

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Rad berem, kuham, vrtnarim. Rekreiram se s športom, posebej imam rad kolesarjenje, plavanje, smučanje in pohodništvo. Sem skavt in animator. Poslušam in ustvarjam glasbo; igram harmoniko in kitaro ter prepevam.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri