Šola za voditelje

with Ni komentarjev

Bogoslovci v soboto napolnili SKAM

V soboto, 21. novembra, se je naša bogoslovska skupnost prvih treh letnikov napotila v prostore društva SKAM (Skupnost katoliške mladine), da bi se udeležila šole za voditelje mladinskih skupin oziroma animatorskih ekip.

Zjutraj smo se zbrali na sedežu SKAM-a in po uvodnem pozdravu začeli dan z molitvijo. Nato smo nadaljevali s spoznavnimi igrami ter tako spoznali naši trenerki Špelo in Alison. Preko raznih iger smo odkrivali lastnosti motivacije otrok in mladine. Nemalokrat smo zapadli v debato o mladinski pastorali in kako je najbolje pristopati k mlademu človeku. Pogovarjali smo se o vplivu družbe na otroke mladostnike. Z igrivostjo in navdušenjem, kot jo premoremo le bogoslovci, smo nato v popoldanskih urah nadaljevali program iger v ekipi. Na podlagi igre, pri kateri smo v ekipi vsak predstavljali enega od čutov, smo nato izpolnili Belbinovo samoocenjevala lestvico vlog v ekipi.

Po vrednotenju storjenega in naučenega, smo dan zaključili z molitvijo in se polni idej ter zagona za mladinsko pastoralo utrujeni vrnili v bogoslovje.

Janez Meglen, 1. letnik

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri