Iz kapele Marije Brezmadežne v cerkev Marije Pomagaj

with Ni komentarjev

Vodstvo in bogoslovci Bogoslovnega semenišča Ljubljana smo na god sv. Janeza Pavla II. peš poromali k Mariji Pomagaj na Brezje.

Odločili smo se, da bomo ob začetku študijskega leta vso skupnost položiti pred Marijo ter po njej pred Jezusa Kristusa. Romanje je organizirala Marijina kongregacija slovenskih bogoslovcev in duhovnikov. Tudi zato nam je bil romarski blagoslov podeljen na sedežu Marijine kongregacije, v kapeli Bogoslovnega semenišča, ki je posvečena Brezmadežni. Najbolj pogumni so v zgodnjih jutranjih urah na pot peš krenili kar iz kapele, ostalim pa je del poti, do Kranja, pomagal premagati vlak. Med hojo, prepleteno s pesmijo, molitvijo in tišino, nam je Gospod prišel naproti v gostoljubnih ljudeh, ki so sooblikovali naše romanje. Na Brezjah smo obhajali sveto mašo in slovesne večernice. Patri frančiškani, ki so nam predstavili zgodovino svetišča, so nas ob tem povabili  na praznovanje stote obletnice kronanja Marije Pomagaj v letu 2017. Med večernim vračanjem v Ljubljano je skupnost zadihala v znamenju hvaležnosti za romarski dan po katerem smo vsi in vsak zrasli. Pot in srečanje z Materjo sta nas duhovno in telesno okrepila zato se kljub bolečim nogam  utira misel, da bomo od Marije Brezmadežne še kdaj peš poromali k Mariji Pomagaj.

Klemen Gartner

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri