Majniški izlet

with Ni komentarjev

V soboto, 20. maja 2017, smo se bogoslovci odpravili na majniški izlet po Beli krajini. Naša prva postaja je bila pri Treh farah, kjer smo najprej darovali sveto mašo, sledil pa je pozdrav metliškega župnika Primoža Bertalaniča, ki je na kratko predstavil zgodovino tega romarskega kraja. Ogledali smo si tudi kip Marije, ki se ji prihajajo priporočat ženske, da bi jim izprosila dobrega moža.
Naša naslednja postaja je bila nedaleč stran, v Hiši dobrega kruha, kjer nam je gospodinja Mojca predstavila pripravo tradicionalne belokranjske pogače, nato pa smo se odpravili v Drašiče, kjer nam je po ogledu cerkve Jože Stariha v zidanici predstavil še zgodovino in pomen tamkajšnje soseske.
Na poti proti Podzemlju smo se ustavili pri zavezniškem letalu DC3 Dakota, kjer smo naredili skupinsko fotografijo. V Podzemlju nas je s kosilom pogostil župnik Peter Miroslavič, nato pa smo v župnijski cerkvi skupaj z verniki obhajali šmarnice.
Izlet smo nadaljevali proti Vinjemu vrhu, kjer smo si ogledali romarsko cerkev Svete Trojice, ki nam jo je predstavil semiški župnik Luka Zidanšek in nas pospremil še v župnijsko cerkev, kjer smo izvedeli tudi nekaj malega o zgodovini križniškega reda v Beli krajini.
Po večerji v tamkajšnjem župnišču smo se odpravili na pot proti Ljubljani.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri