Šmarnice na Blejskem otoku

with Ni komentarjev

Bilo je na sončno majniško nedeljo, 28. maja 2017, ko smo pevci zbora ljubljanskega semenišča – kot že nekaj let zapovrstjo – poromali k Mariji, Kraljici na Blejskem otoku.

Na nabrežju pod Vilo Bled nas je pričakala župnijska pletna, ki nas je v mirni vožnji ob sproščenem pogovoru popeljala na Otok, kjer nas je prijazno sprejel župnik Janez Ferkolj. Takoj ob prihodu smo se bogoslovci podali na kor in se pripravili, pevsko ter duhovno, na sveto mašo, ki smo jo obhajali skupaj z romarji iz različnih koncev Slovenije in tujine, pa tudi z otroki, ki so to mašo obiskali v duhu majniške pobožnosti in pripravami na prejem prvega svetega obhajila. Bogoslovci smo torej pri sveti maši, ki jo je ob somaševanju duhovnika Janeza Ferkolja vodil spiritual ljubljanskega semenišča mag. Vlado Bizjak, sodelovali s petjem.

Duhovni del smo zaokrožili s petimi litanijami Matere Božje pred izpostavljenim Najsvetejšim, sledile pa so agape. Na tem mestu gre tako posebna zahvala gospodu župniku, ki nas zmeraj prijazno in dobrodušno sprejme ter pogosti.

Bogoslovci se zmeraj radi odpravimo na to pevsko srečanje v prijazni družbi ter čudovitem ambientu pod zavetjem Marije, Kraljice na Otoku.

Ko se je v prijetnem vzdušju sonce že pričelo umikati, smo se odpravili pod vznožje otoka, kjer nas je pričakala pletna. Namenjeni proti obali pod vilo, smo se še enkrat s pesmijo ozrli k Mariji na Otok ter jo počastili s pesmijo Marija skoz’ življenje. Z dobro voljo smo se vrnili nazaj v semenišče, opogumljeni za izzive novega delovnega tedna.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri