Piknik s starši

with Ni komentarjev

V nedeljo, 21. oktobra 2018, je v semenišču potekalo srečanje družin bogoslovcev. Dogodek je zelo lepo uspel, saj so vsi družinski člani dobili priložnost, da vidijo delček semeniškega življenja. Začeli smo s kratko molitvijo in razlago glavne slike v naši semeniški kapeli. Sledil je kratek ogled baročne semeniške knjižnice pod vodstvom s. Mateje, ki je strnjeno a na zelo zanimiv in privlačen način razložila najpomembnejše lastnosti in zgodovinsko ozadje knjižnice ter tako pritegnila vse od najmlajših do tistih nekoliko starejših obiskovalcev.

Iz knjižnice pa smo se preselili v za kapelo drugi najpomembnejši prostor v hiši – jedilnico. Ob preprosti večerji in pečenem kostanju smo imeli obilo priložnosti za druženje in spoznavanje, ki je v bistvu predstavljalo osnovni namen srečanja. Predvsem za družine prvoletnikov je bila to prva priložnost za navezavo stikov in deljenje izkušenj z ostalimi družinami ter tudi za sproščen pogovor z vodstvom. Ob prijetnem klepetu, ki ga je vsake toliko prekinil zven petja katere izmed tolikih slovenskih narodih pesmi, smo se zadržali vse do večera, ko so se družine razšle vsaka na svoj dom širom Slovenije.

Luka Jesenko

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri