Obisk novomašnikov

with Ni komentarjev

V sredo, 21. 11., so nas obiskali novomašniki in maševali pri jutranji sveti maši v semeniški kapeli. Ob tem lepem dogodku smo zbrali nekaj njihovih misli.

Še ne dobrih pet mesecev se beleži, ko je aktualna generacija novomašnikov zapustila “varno zavetje” hiše na Dolničarjevi ulici v Ljubljani. In kot so Jezusovi učenci prišli povedat svoje prve pastoralne izkušnje oznanjevanja evangelija nazaj k Njemu, tako lahko rečemo, da smo podobno tudi letošnji novomašniki prišli pripovedovat o prvih resničnih izkušnjah na župnijah, kjer smo postavljeni po dekretih. Ko se oziram nazaj na vseh šest let … res se je zgodilo veliko stvari, ob katerih smo se utrjevali. Iskreno rečeno, v mislih se velikokrat vračam v to hišo. Tu je naše duhovništvo rastlo, verjetno včasih tudi stagniralo, a kljub vsemu je bilo ključen kraj, da je Cerkev dobila novih duhovnikov. V zahvalo za vse prejete milosti, smo ob obisku sodarovali evharistično daritev skupaj z našimi nekdanjimi predstojniki. Vsem predstojnikom se iz srca zahvaljujemo za njihov zgled duhovniškega služenja. Naj bo vaše darovanje za nas bogato povrnjeno z nebeškimi darovi. 

Novomašniki kličemo na vas vse obilje Božjega blagoslova in vam obljubljamo molitveno podporo.

Branko Jurjevčič

 

Posebni so občutki, ko se po nekaj časa zopet vrneš v bogoslovje. Ganljivo pa je bilo pri skupni sveti maši, ko smo dejanski prvič somaševali vsi sošolci … Med tem sem se za hip ozrl preko oltarja v bogoslovce in jih nato v duhu položil na pateno, da bi okrepili oseben odnos z Njim in v Njem našli moč in ljubezen za pristno širjenje Resnice.

Matic Lesjak

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri