IN MEMORIAM: škof msgr. Metod Pirih, semeniški spiritual 1976-1984

with Ni komentarjev

Škof Metod Pirih je bil vedno z vsem svojim srcem povezan z Bogoslovnim semeniščem, kjer je osem let kot spiritual spremljal bogoslovce pri njihovem razločevanju, odločanju, rasti in pripravi na duhovniški poklic. Ne le v tem obdobju, ampak vse do svoje smrti so bili ravno bogoslovci njegova velika molitvena in konkretna skrb. Dve desetletji je vodil duhovne vaje za bogoslovce pred diakonskim posvečenjem.

Zato se ob njegovi smrti s hvaležnostjo oziramo na vse njegovo delo in duhovno zapuščino. Bogu se zahvaljujemo za dar njegovega življenja ter dar duhovniškega in škofovskega posvečenja. Prepričani smo, da bo pri Vsemogočnem prosil za vse bogoslovce in duhovnike, kakor je tudi napisal v svoji duhovni oporoki: »Duhovniki in bogoslovci so bili moja največja skrb.«

Škofu msgr. dr. Juriju Bizjaku, vsem duhovnikom in vernemu ljudstvu koprske škofije izrekamo iskreno sožalje. Pridružujemo se molitvi za pokojnega škofa Metoda Piriha. Ohranili ga bomo v trajnem spominu.

(foto: Metod Pirih kot spiritual med bogoslovci 1. letnika leta 1979)

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri