Skupaj v novo bogoslovsko leto

with Ni komentarjev
Skupaj z novim in starim rektorjem.

Vsak nov začetek prinese nove spremembe. To jesen to velja posebej za našo skupnost. Med nami sta dva nova bogoslovca, novi rektor in stari novi študijski prefekt.

V življenju nas čaka mnogo novih začetkov in s tem tudi zaključkov prejšnjih obdobij. Tako nam lahko potrdi tudi naš bivši rektor Petek Kokotec, ki je s tem pastoralnim letom postal generalni vikar v škofiji Novo mesto. Novega rektorja je še pred začetkom študijskega leta uvedel v življenje in delo rektorja semenišča, slovesna izročitev službe pa se je odvila na uvajalnem vikendu v Strunjanu. Novemu rektorju smo za prvi preizkus podali kamenčke in lepilo, z simbolično nalogo, naj jih skupaj zlepi, kot bo to (upajmo, da brez lepila) počel v naši skupnosti. Ko se je sari rektor se je poslovil, smo se bogoslovci z prenovljenim vodstvom podali k znamenitemu križu in ob pogledu na slovensko morje in obalo z molitvijo zaključili zgodovinski dan.

Med nami je zopet študijski prefekt Matjaž Celarc, ki mu je, po pretečenem petletnem prefektovanju, zopet naložena skrb za rast bogoslovcev na področju študija (športa in drugih vrlin).

Po posvetitvi novomeškega škofa msgr. dr. Andreja Sajeta v Mirni peči smo se podali na duhovno romanje v zavetje Svetega Duha pri Škofji Loki. Tam je duhovne vaje v tišini vodil upokojeni škof msgr. dr. Anton Stres. Njegove pridige in nagovori so bile usmerjene na pogled na naše postajanje, tj. duhovništvo. Okrepljeni smo se vrnili v naš skupni dom in v prihodnjih dveh nadaljevali z začetkom še na fakulteti.

Novemu rektorju Romanu želimo poguma, veselja ter obilo Božjega blagoslova na novi poti!

Staremu rektorju Petru privoščimo dobro delo in sodelovanje ter kličemo nanj Marijinega varstva!

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri