Uvodno romanje v Sarajevo

with Ni komentarjev

Novo bogoslovsko leto smo bogoslovci pričeli s skupnim romanjem med 23. 9. in 25. 9. 2022. V zgodnjih jutranjih urah smo se odpravili proti Sarajevu. Na poti smo se prvi dan ustavili v Zenici, kjer smo si ogledali Katoliški šolski center sveti Pavel. Z ravnateljem zavoda smo se pogovarjali o viziji in poslanstvu šole, prav tako pa tudi o različnih kulturah, ki jih je moč zapaziti v Bosni in Hercegovini. Proti poznemu popoldnevu smo nato prispeli v Sarajevo. Namestili smo se v Vrhbosanskem bogoslovnem semenišču Sarajevo. Sledil je večernih sprehod po mestu in nato zaslužen počitek.

Naslednji dan je sledil zelo razgiban urnik. Na zajtrku nas je pozdravil nadškof vrhbosanske nadškofije mons. Tomo Vukšić. Dopoldne smo se seznanili z muslimansko teološko šolo, za tem pa nas je v svojih prostorih sprejel tajnik škofovske konference. Sledimo je slastno kosilo – sarajveski čevapčiči, na Barščaršiji. Po prostem popoldnevu smo si zvečer ogledali Nadškofijski mladinski center, ki skrbi za pastoralo mladih in njihovo izobraževanje na tem področju. 

V smo se v nedeljo odpravili proti Jelahu, kjer nas je sprejel tamkajšnji župnik g. Ilija Marinović, naš rektor, g. Roman Globokar, pa je ob somaševanju vodstva in domačega župnika daroval nedeljsko bogoslužje. Sledilo je druženje ob “roštiljadi” z domačini, proti popoldnevu, pa smo se hvaležni za vsa nova poznanstva, spoznanja, lepe besede in blagoslove, ki nam jih je namenil Vsemogočni, vrnili proti Ljubljani.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri