Majniški izlet 2023

with Ni komentarjev

V soboto, 6. maja 2023 smo se s semeniško skupnostjo odpravili na majniški izlet, ki so ga letos načrtovali bogoslovci nadškofije Maribor.

Zgodaj zjutraj smo se odpeljali proti Štajerski in naš prvi postanek je bil v župniji Zgornja Polskava, kjer smo v tamkajšnji cerkvi sv. Trojice imeli sveto mašo. Sprejel nas je župnik g. Marijan Ristič, nam na kratko predstavil cerkev in zanimivost Brezjanske podobe na stranskem oltarju. Po kavi in prigrizku smo se odpeljali do domače hiše bogoslovca Jureta Goloba, kjer nas je sprejela na zajtrku njegova družina.

Ko smo se okrepčali smo se odpeljali proti Studenicam, kjer smo si ogledali cerkev in izvedeli o dominikankah, ki so nekdaj živele v tamkajšnjem samostanu. Nadaljevali smo pot proti Žički kartuziji, kjer smo si ogledal samostan kartuzijanov in njihov doprinos. Ob dobri aktustiki prostorov smo tudi mi zapeli nekaj koralnih spevov.

Sledilo je kosilo, gostil nas je arhidiakon g. Jože Vogrin, skupaj z njim pa smo nato pot nadaljevali v Slovenske Konjice, kjer smo si ogledali čudovito župnijsko cerkev, sledila pa je pokušnja vin na Zlatem griču.

Izlet smo sklenili na ‘sončni’ Prihovi, sprejel nas je upokojeni mariborski nadškof msgr. Marjan Turnšek, v župnijski cerkvi pa smo imeli pete litanije na čast Matere Božje. Po odlični večerji v župnišču pa smo se odpravili proti Ljubljani.

Zahvaljujemo se organizatorjem letošnjega majniškega izleta in vsem dobrim ljudem, ki so nas gostili in nam polepšali ta izlet.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri