VABILO K VPISU V PROPEDEVTIČNI LETNIK

with Ni komentarjev

Za vpis v propedevtični letnik je od letos nekaj sprememb*:

  • Kandidat sporoči svojo namero o vstopu v propedevtični letnik koordinatorju tega letnika ali rektorju bogoslovnega semenišča do 15. avgusta za akademsko leto, ki se začne v septembru tekočega leta.
  • Če do 15. avgusta ne bo dovolj kandidatov za propedevtični letnik, to je manj kot 4, bodo vsi kandidati za propedevtični letnik obveščeni do 17. avgusta, ali naj se v drugi polovici avgusta (okoli 20. avgusta) prijavijo na Teološko fakulteto, program enovit magistrski študijski program Teologija.
  • Da bi kandidati leto zaradi premajhnega števila kandidatov (manj kot 4) kljub temu dobro izkoristili, bi se vpisali na Teološko fakulteto v septembrskem roku (po 20. septembru)
  • V primeru, da se nabere dovolj kandidatov (še kak zamudnik po 15. avgustu), bodo kandidati obveščeni pred 20. septembrom, ali naj izvršijo vpis, ali ne. Če se bo javilo dovolj kandidatov in vpisa kljub prijavi kandidat ne izvrši s tem na fakulteti ničesar ne izgubi.

*Sprememba je nastala zato, da se lahko propedevtično leto dovolj kvalitetno izvaja. V primeru, da se v letu ne izvaja propedevtični letnik zaradi nezadostnega števila kandidatov (manj kot 4), bodo le-ti opravljali prvi letnik Teološke fakultete UL, obenem pa bodo povabljeni k osebnemu spremljanju in k periodičnim skupnim srečanjem. Po opravljenem letu študija na Teološki fakulteti bodo kandidati študij prekinili ter vstopili v propedevtični letnik in s tem formalno tudi stopili na pot priprave na duhovniški poklic.

Bivanje, vzgoja in delo v propedevtičnem letniku se začnejo z romarskim uvajalnim tednom 30. septembra 2024. V obdobju odločanja za vstop se lahko kandidat in župnik za pomoč in informacije obrneta na koordinatorja propedevtičnega letnika dr. Janeza Kozinca ali rektorja Bogoslovnega semenišča dr. Romana Globokarja.

Več informacij o propedevtičnem letniku najdeš na tej povezavi.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri