Mel Kovic

škofija Koper

Župnija Miren pri Gorici

Leto rojstva: 1998.

Kako si se odločil za duhovni poklic: Ob Božjem klicu, zgledu in podpori domačega župnika ter mojem pritrdilnemu odgovoru Gospodu sem se odločil, da mu želim služiti kot duhovnik.

Eden izmed najljubših svetopisemskih stavkov: »Gospod je moja luč in moja rešitev.« (Ps 27, 1) (Mimogrede razlaga mojega imena Mel(hior), ki izvira iz hebrejščine).

Najljubši svetnik: Poleg Matere Božje še Sveti trije kralji.

Najljubša knjiga: Pogovori z Bogom (Razmišljanja ob Božji besedi).

Najljubša smer teologije/predmet na faksu: Trenutno sta to Zgodovina Cerkve in Uvod v psihologijo, vendar mislim, da bo situacija vsako leto drugačna.

Dejavnosti, s katerimi se še ukvarjaš: Rad vrtnarim, poslušam klasično glasbo in berem. Športa pa v mojem naboru najljubših dejavnosti ne boste našli.

Tri najpomembnejše lastnosti, ki jih mora imeti duhovnik: Duhovnik mora služiti Bogu, Cerkvi in ljudem z molitvijo, žrtvijo in dejavno ljubeznijo.

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri