Kako dobro začeti ali uvajalni teden za nove bogoslovce

with Ni komentarjev

Med 26. in 30. septembrom smo se novi bogoslovci zbrali v semenišču in skupaj z vodstvom ter dvema starejšima sobratoma (»magistroma«) spoznavali hišo, način življenja in še kaj. Vse v želji, da bi bil začetek našega prvega bogoslovnega leta čim lažji ter čim manj stresen.

Človeku se skoraj avtomatično postavi vprašanje o smiselnosti celotedenskega uvajalnega programa, a je zelo potreben. Način življenja v semenišču je povsem svojevrsten in zato je postopno uvajanje vanj zelo dobrodošlo, ob tem pa je nujno narediti prostor Svetemu Duhu, da letnik oblikuje v skupnost, v kateri je navzoč tudi On. Po vsakodnevni sveti maši v kapeli, uvajanju v molitev brevirja in v hišni red ter spoznavanju skritih kotičkov hiše je ta počasi začela postajati naš dom; skozi podeljevanje svojih izkušenj z odločanjem za duhovni poklic, sprehodom po Ljubljani, obiskom nadškofijskega doma, pohodom na Osolnik, v Škofjo Loko in h karmeličankam v Soro, pobegom v preteklost in neformalni druženjem pa smo gradili skupnost.

Bogu in vsem, ki so teden pripravili, smo zelo hvaležni, vse sestre in brate v Kristusu pa prosimo, da nas še naprej podpirajo z molitvijo.

Klemen Gartner

 

Ta stran uporablja piškotke. Več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri